Filmer och presentationer från programkonferens 2019

I november höll Design för energieffektiv vardag sin första programkonferens på Lindholmen Conference Center i Göteborg. På förmiddagen träffades projektledare i programmet för första gången och nätverkande och delade med sig av behov som de har i projekten och hur de ser att Energimyndigheten, SVID och övriga projekt kan stötta i dessa. Ett behov som lyftes var en önskan om mer samverkan och nätverkande framöver, att kunna nyttja varandras kompetens och synergier i olika projekt.

På eftermiddagen hölls en extern konferens där presentationer från projekt i programmet varvades med inspirationspresentationer och framtidsspaningar från externa föreläsare inom design, beteende, nudging och samverkan.

Alla filmer och presentationer finns nu tillgängliga på Design för energieffektiv vardags webbplats.

Länk till filmer och presentationer

 

Pernilla Hagbert föreläser på scen.

Pernilla Hagbert, doktor i arkitektur vid KTH och projektledare för Könad Hållbarhet – Normkritiskt utforskande av energipraktiker för omställning av vardagslivet.

 

Gustaf Josefsson Tadaa på scen.

Gustaf Josefsson Tadaa, professionell föreläsare och utsedd till årets talare – Genombrott 2017.

 

Björn Hedin från KTH berättar mer om projektet “Design av digital teknik för att stötta energirelaterade beteendeförändringar i köket” för Nelson Sommerfeldt.

 

Ida Lemoin, vd och medgrundare till Beteendelabbet pratar om hur vi fattar beslut och vilka mänskliga “tankefällor” vi ska se upp med när vi ska påverka beteenden.

Publicerad 2019-12-09