Gästföreläsare inspirerade inom områdena energi, design och beteende

Den 15 november höll Energimyndigheten och SVID ett seminarium om forsknings- och innovationsprogrammet Design för energieffektiv vardag. Vid seminariet fick deltagarna veta mer om programmet, utlysning nummer 2 2018, vad man kan söka anslag för och hur man skriver en bra ansökan. Gästföreläsare var även inbjudna för att berätta mer om energi, design, beteende och kommersialisering – som alla är viktiga delar i programmet.

Seminariet var välbesökt och sändes live via webben. För deltagarna på plats fanns det tillfälle till mingel och att bli inspirerad av de andra deltagarna, med en möjlig chans att hitta en samverkanspartner.

Mehmet Bulut, handläggare på Energimyndigheten och projektledare för Design för energieffektiv vardag, hoppas på att få in många spännande ansökningar.

– Det var roligt att så många personer kom och var intresserad av att höra mer om programmet. Vi vill gärna ha in ansökningar från både befintliga och nystartade företag och entreprenörer, och jag hoppas också att det var några som hittade en samverkanspartner. Vi ser gärna att man söker i olika konstellationer, till exempel tillsammans med ett designföretag eller en högskola, för att få med kunskap inom de tre områdena energi, design och beteende, säger Mehmet Bulut.

Utlysning nummer 2 är öppen för ansökningar fram till och med den 16 januari 2019.

Ta del av filmer och presentationsmaterial

Kunde du inte vara med vid seminariet? Då kan du ta del av filmer och presentationsmaterial i efterhand, vi har samlat allt material på sidan Utlysningar.

Länk till filmer och presentationer från seminariet på sidan Utlysningar

Publicerad 2018-12-17