Webbsändning 15 november: Seminarium om Design för energieffektiv vardag

Torsdag den 15 november hålls ett seminarium om forsknings- och innovationsprogram Design för energieffektiv vardag där företag, innovatörer och forskare kan söka bidrag för att utveckla morgondagens energismarta produkter och tjänster. Vid seminariet berättar Energimyndigheten mer om programmet, vad man kan söka stöd för och hur man skriver en bra ansökan. Du kommer även att få lyssna till intressanta gästföreläsare inom energi, design, beteende och kommersialisering, som är delar inom programmet.

Datum: Torsdag den 15 november

Tid: Kl 13:00 – 15:00 (uppehåll kl 13:55 – 14:20). Klicka på bilden nedan för att starta sändningen.

Läs mer om Design för energieffektiv vardag

 

 

Program torsdag 15 november kl 13 – 15

Introduktion till programmet och utlysningen

Mehmet Bulut är handläggare på Energimyndigheten och projektledare för Design för energieffektiv vardag. Mehmet kommer att berätta mer om programmet  och specifikt om utlysning nummer 2, 2018.

 

Energiutmaningen – innovationstrender och drivkrafter till förändring

Per Lundqvist är professor i energiteknik på KTH. Per kommer att ge oss inblick i de trender som finns inom energi-innovation och drivkrafter till förändring.

Design och beteende

Hur kan design som verktyg kan uppmuntra till reflektion av vår relation till energi? Det kommer Stina Wessman, Experience Designer på Interactive Institute’s Energy Design i Eskilstuna, att ge svar på.

Hur fungerar designprocessen?

Katarina Walter, är vd på tjänstedesignbyrån Antrop, och blev utsedd till årets Vd 2017. Hon kommer att ge inblick i hur designprocessen fungerar och vinsterna av att arbeta med den.

Vägen från startup till växande företag och kommersialisering

Michael Arnör är vd på bolaget Sellpy som gör det enkelt att sälja saker och kläder som inte längre används. Michael kommer att berätta mer om deras väg från startup till växande företag, och hur de har jobbat med kommersialisering.

Hur skriver man en bra ansökan?

Den får vi svar på av Jörgen Sjödin, teknologie doktor i energisystem och handläggare på Energimyndighetens avdelning för energieffektivisering. Jörgen kommer även att berätta om vilka stödnivåer som finns, och hur man ansöker via Energimyndighetens E-kanal.

 

Design för Energieffektiv vardag drivs av Energimyndigheten och koordineras av SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign.

Publicerad 2018-11-09