Utlysning nr 3, 2019 (avslutad)

Utlysning nr 3 är nu öppen för ansökningar fram till och med den 22 maj, 2019. Utlysningen omfattar totalt cirka 10 miljoner kronor och riktar sig till företag som utvecklar energismarta tjänster eller produkter.

Vem kan söka?

Utlysningen välkomnar företag att söka stöd. Energimyndigheten uppmuntrar samtidigt olika projektkonstellationer, till exempel samarbeten mellan företag och högskolor, universitet eller andra relevanta aktörer. I denna utlysning kan stöd endast beviljas till projekt där ett företag är huvudsökande. Icke-ekonomiska aktörer kan beviljas stöd inom ramen av denna utlysning, men inte som huvudsökare eller huvudstödmottagare.

Programmet har två forsknings- och innovationsområden: Kunskap och kompetens och Teknik och innovation för resurseffektivitet. Denna utlysning riktar sig till projekt som fokuserar på inriktningen Teknik och innovation för resurseffektivitet.

Hur ansöker jag?

Du ansöker via Energimyndighetens ansökningssystem E-kanalen. Kom ihåg att ansöka om inloggningsuppgifter i god tid innan du ska fylla i ansökan.

Läs hela utlysningen och ansök på Energimyndighetens webbplats

Utlysningen är öppen för ansökningar mellan den 27 februari och den 22 maj 2019, kl. 23.59.

Projekt som beviljas stöd kan tidigast starta den 1 september 2019 och som längst pågå till och med den 31 december 2021.

Energi, design och beteende

Ett krav är att använda sig av design och beteendevetenskap i projektet. Design är en process som utgår från människans behov, vanor och beteenden, där användarperspektivet är i fokus under hela utvecklingen. Energiforskning och innovation som använder sig av design och beteendevetenskap kan möjliggöra tjänster och produkter som verkligen överensstämmer med människors faktiska behov, vanor och beteenden.

Mer information om programmet

Vem kan söka till programmet? 

Vad kan vi få stöd för?

Avslutade utlysningar